На Булевару Десанке Максимовић данас уз присуство школараца контролисана брзина кретања возила

На Булевару Десанке Максимовић данас уз присуство школараца контролисана брзина кретања возила

У оквиру IV УН-ове седмице безбједности која је посвећена брзини а која се ове године проводи под слоганом „СПАСИ ЖИВОТ#УСПОРИ“, данас су припадници Полицијске станице за безбеједност саобраћаја Бања Луке и школарци саобраћајне секције ОШ „Ђура Јакшић“ из Шарговца на Булевару Десанке Максимовић у Бањој Луци контролисали брзину кретања возила.

Дјеца су том приликом возачима дијелила црвене или зелене балоне, у зависности да ли су поштовали ограничење брзине (зелени балон ако поштују ограничење брзине а црвени ако не поштују). 

Циљ провођења кампање „СПАСИ ЖИВОТЕ#УСПОРИ“ је повећање свијести о опасности које доноси брзина и генерисање акција о мјерама за смањење брзина кретања возила, да би сачували животе на путевима.

Такође, циљ је и повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској, смањењем броја возача који прекорачују дозвољену брзину кретања возила, а самим тим смањење броја саобраћајних незгода чији је узрок непрописна и неприлагођена брзина.

Наведену активност заједно проводе Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Министарство здравља и социјалне заштите, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез  Републике Српске .

Иста активност планирана је и за сутра 12. мај 2017. године на магистралном путу М4.

 

 
© 2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab