И у Приједору обиљежена IV УН-ова Седмица безбједности саобраћаја

И у Приједору обиљежена IV УН-ова Седмица безбједности саобраћаја

Након што су службеници Полицијских станица за безбједност саобраћаја из Добоја и Бања Луке у сарадњи са ученицима школских саобрћајних секција подржали IV УН-ову седмицу безбједности те организовали контролу брзина кретања возила, наведеним активностим придружили су се и службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја из Приједора заједно са ученицима саобраћајне секције из ОШ „Ћирило и Методје“ из Трнопља.

У петак 12. маја 2017. године у периоду од 10,00 до 12,00 часова на магистралном путу М4 код мјеста Горњи Орлови контролисана је брзина кретања возила.

Дјеца су и том приликом као и дане прије возачима дијелила црвене или зелене балоне, у зависности да ли су поштовали ограничење брзине (зелени балон ако поштују ограничење брзине а црвени ако не поштују). 

IV УН-ова Седмица безбједности саобраћаја посвећена је брзини, ове године проводи се под слоганом „СПАСИ ЖИВОТ#УСПОРИ“, и трајала је од 8.маја (понедељак) до 14. маја (недеља).

Циљ провођења кампање „СПАСИ ЖИВОТЕ#УСПОРИ“  био је повећање свијести о опасности које доноси брзина и генерисање акција о мјерама за смањење брзина кретања возила, да би сачували животе на путевима.

Такође, циљ је и повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској, смањењем броја возача који прекорачују дозвољену брзину кретања возила, а самим тим смањење броја саобраћајних незгода чији је узрок непрописна и неприлагођена брзина.

Наведену активност заједно су провели Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Министарство здравља и социјалне заштите, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез  Републике Српске .

 
© 2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab