ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СУФИНАНСИРАЊУ 11 ПРОЈЕКАТА

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СУФИНАНСИРАЊУ 11 ПРОЈЕКАТА

Република Српска - безбједност саобраћаја - локалне заједнице -ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СУФИНАНСИРАЊУ 11 ПРОЈЕКАТА - У Бањалуци су данас потписани уговори о суфинансирању 11 пројеката у 10 општина из области безбједности саобраћаја између Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и јединица локалне самоуправе, чији су пројекти подржани јавним позивом. Министар саобраћаја и веза Српске Неђо Трнинић, који је присуствовао потписивању, рекао је новинарима да се ти пројекти суфинансирају средствима прикупљеним на основу законских издвајања из обавезног осигурања возила која врше осигиравајућа друштва која дјелују на територији Српске.

Он је појаснио да је ријеч о тим средствима из прошле године и да је, према ранијој одлуци Владе Српске, за ове намјене одређено 50.000 КМ. 

Трнинић је додао и да ће локалне заједнице, такође, учествовати у суфинансирању "најмање у односу један према један". 

"Средства по локалним заједницама, односно по пројекту које ће суфинансирати Aгенција, лимитирани су у висини до 5.000 КМ. У наредном периоду за ове намјене биће издвојено 320.000 КМ, и то ће бити висина средстава обавезног издвајања од ауто-осигурања која ће бити прикупљена у току ове године", додао је Трнинић. 

Ријеч је о уговорима за пројекте који ће бити спровођени на подручју градова Зворник и Бањалука, као и општина Власеница, Станари, Брод, Челинац, Милићи, Дервента, Лакташи и Вишеград. 

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Српске Милија Радовић рекао је да су општине кандидовале своје пројекте на јавни конкурс које је расписала ова агенција. 

Он је навео да је утврђене критеријуме задовољило 14 пројеката, док су средства за суфинансирање била довољна само за 11 пројеката. 

"Предност је дата оним пројектима и општинама које су имале више бодова на основу критеријума конкурса. У једној општини биће реализована два пројекта, а у осталих девет по један", додао је Радовић. 

Према његовим рјечима, ови пројекти су први пут првенствено усмјерени на безбједност дјеце. 

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да се та општина кандидовала за израду пројекта за безбједност саобраћаја и да ће документом бити обухваћено све што је неопходно да би се побољшала безбједност у саобраћају". /крај/нб/куп/фото/видео 

БАЊАЛУКА, 30. МАЈА /СРНА/
© 2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab