У суботу 15. јула почиње превентивна кампања „Буди паметнији од телефона“

У суботу 15. јула почиње превентивна кампања „Буди паметнији од телефона“

Мобилни телефони су у широкој употреби код свих категорија становништва. Употреба мобилног телефона током вожње може бити опасна као и вожња под утицајем алкохола.

Зато је овај феномен постао предмет многобројних истраживања. Већина ових истраживања су усмјерена на повезаност употребе мобилног телефона са ризиком од настанка саобраћајне незгоде и утицајем употребе мобилног телефона на возачке способности, у току вожње. С обзиром да је „Употреба мобилног телефона током вожње”, препозната као фактор који утиче на возачке способности и доприноси настанку саобраћајне незгоде, употреба мобилног телефона током вожње је забрањена.

У периоду од 15. јула до 01. септембра 2017. године М:тел компанија спровешће превентивну кампању под називом „Буди паметнији од телефона“.

М:тел компанија као партнер у провођењу превентивне кампање „Буди паметнији од телефона“ пружила је стручну помоћ, финансирала израду комплетног материјала те емитовање истог.

Превентивном кампањом се жели утицати на промјену ставова према употреби мобилног телефона у вожњи указивањем на опасности које са собом носи употреба мобилног телефона.

Видео спот за кампању можете погледати Овдје.
© 2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab