„Пази, пази, ђак по зебри гази“, актвности поводом почетка нове школске године

„Пази, пази, ђак по зебри гази“, актвности поводом почетка нове школске године

У бањалучком насељу Борик, данас је организована превентивна кампања с циљем да се возачима скрене пажња да пазе на дјецу у саобраћају.

http://www2.banjaluka.rs.ba/static/uploads/clanci/9/ACO_8466.JPG

http://www2.banjaluka.rs.ba/static/uploads/clanci/9/ACO_8496.JPG

http://www2.banjaluka.rs.ba/static/uploads/clanci/9/ACO_8515.JPG

http://www2.banjaluka.rs.ba/static/uploads/clanci/9/ACO_8481.JPG

У овој акцији Градске управе, саобраћајна полиција, у присуству дјеце, обављала је контролу учесника у саобраћају. Уколико су поштовали саобраћајне прописе, возачи су добијали зелени балон са "веселим смајлијем" или у супротном црвени балон са "тужним смајлијем".

Замјеник градоначелника Бање Луке Срђан Амиџић, казао је да суштина акције и јесте да се дјелује превентивно и да Град Бања Лука стално иде ка томе да безбједност у саобраћају диже на што виши ниво.

-Зато смо и поводом почетка школске године организовали бројне активности у циљу додатне едукације и скретања пажње нашим најмлађима како треба да се понашају у саобраћају – казао је Амиџић.

Он је захвалио је медијима, који прате овогодишњу акцију Градске управе под слоганом „Пази, пази, ђак по зебри гази“, као и припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске који се сваке године укључе у акцију и појачају активности на контроли учесника у саобраћају.

http://www2.banjaluka.rs.ba/static/uploads/clanci/9/ACO_8338.JPG

http://www2.banjaluka.rs.ba/static/uploads/clanci/9/ACO_8425.JPG

Од других активности посвећених безбједности дјеце у саобраћају, Амиџић је издвојио осликавање прилаза пјешачким прелазима у близини основних школа: „Алекса Шантић“, „Бранко Радичевић“ и „Бранко Ћопић“.

Данашњој акцији присуствовали су и представници градског Одјељења за саобраћај и путеве, МУП-а, Агенције за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза РС.

Представе
Данас је у Дому омладине, такође у оквиру акције „Пази, пази, ђак по зебри гази" – изведена представа „Мирка“ за ученике трећих разреда основних школа "Алекса Шантић" и "Доситеј Обрадовић". Планирано је да ова представа буде играна два пута мјесечно до краја године, како би је погледали најмлађи ученици свих школа на подручју града Бање Луке.

http://www2.banjaluka.rs.ba/static/uploads/clanci/9/ACO_8533.JPG

http://www2.banjaluka.rs.ba/static/uploads/clanci/9/ACO_8530.JPG

Слике можете погледати на плавим линковима. 
© 2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab