У Општини Брод – отворен „Полигон саобраћаја“

У Општини Брод – отворен „Полигон саобраћаја“

Општина Брод једна је од 11 општина у Републици Српској која је 30. маја ове године потписала уговор о суфинансирању пројекта из области безбједности саобраћаја са Агенцијом за безбједност саобраћаја. Пројекат Општине Брод „Унапређење саобраћајно-техничке културе са ученицима предшколског и основношколског узраста“ реализован је, те јуче испред ОШ „Свети Сава“ отворен је „Полигон саобраћаја“.

Изградња саобраћајног полигона за упознавање и обуку дјеце предшколског узраста и ученика првих, других и трећих разреда из саобраћајних прописа и правила понашања ученика у саобраћају има за циљ усвајање знања о саобраћајним прописима, развијање вјештина неопходних за примјену наученог у саобраћају, повећање свијести ученика о значају безбједног учешћа у саобраћају и усвајање позитивних ставова о саобраћајно-техничкој култури.

Остварењем овог циља, ученици ће учити о саобраћају као сложеном систему, гдје ће учити у практичној „природној“ ситуацији како би учећи ван учионице примјенили знање у реалним саобраћајним ситуацијама.

Пројекат у првом реду промовише рад са дјецом и младима која су наша највећа вриједност.

Општина Брод имаће већу безбједност у саобраћају и мање саобраћајних незгода захваљујући континуираној, вишегодишњој едукацији најмлађих нараштаја.

 
© 2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab