У Агенцији за безбједност саобраћаја обиљежено 5 година од потписивања протокола о сарадњи између Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске

У Агенцији за безбједност саобраћаја обиљежено 5 година од потписивања протокола о сарадњи између Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске

Данас, у просторијама Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске одржан је састанак поводом 5 година од потписивања протокола о сарадњи између Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске.

Састанку су присуствовали испред Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије директорица Јасмина Милошевић, помоћник директора Јовица Васиљевић, савјетници Лидија Станојевић и Иван Бојовић, те министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, помоћник министра Наташа Костић, начелник Управе полицијеП –а Драган Јевђенић, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић, Јелица Лубура из Ауто-мото савеза и Спасоје Мићић из Министарства саобраћаја и веза.

Као што је наведено,  састанак је одржан поводом петогодишњице од потписивања протокола о сарадњи међу Агенцијама. На данашњем састанку договорен је наставак сарадње, те размјена искустава  и знања у области безбједности саобраћаја, заједнички рад на едукацији и унапређењу знања и стручности запослених у овим институцијама, организовање заједничких семинара, округлих столова, симпозијума, покретање и реализовање заједничких пројеката и истраживања, заједнички рад на превентивно-промотивним акцијама, пружање стручне помоћи приликом пријема у међународне организације и други видови сарадње.

Министар саобраћаја и веза истакао је да је сарадња са Агенцијом за безбедности саобраћаја Републике Србије кренула још од оснивања Агенције за безбјденост саобраћаја Републике Српске те да се таква сарадња очекује и у будућности.

Директорица Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије Јасмина Милошевић рекла је да посјета и сарадња са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске представља право задовољство те да Агенција Србије стоји увијек на располагању Агенцији Републике Српске.

Милија Радовић изразио је задовољство данашњом посјетом представника Агенције Србије, те наставком сарадње са Агенцијом Србије, надајући се да ће сарадња бити на обострану корист. Сарадња подразумјева унапређење безбједности саобраћаја на путевима Републике Србије и Републике Српске, истакао је директор Агенције Републике Српске.

 

 

 

 

 


© 2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab