Данас почиње републичка превентивна кампања „НИТИ 1 НЕВЕЗАН ПОЈАС!“

Данас почиње републичка превентивна кампања „НИТИ 1 НЕВЕЗАН ПОЈАС!“

Безбједносни појас представља дио опреме сваког возила и представља један од најбољих изума на подручју пасивне безбједности у возилима. Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Министарство здравља и социјалне заштите, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез, Jeдинице локалних самоуправа и Радио Телевизија Републике Српске као медијски партнер у периоду од 22. априла до 31. маја 2019. године провешће превентивну кампању под називом „НИТИ 1 НЕВЕЗАН ПОЈАС!“

Циљ провођења кампања НИТИ 1 НЕВЕЗАН ПОЈАС!“ је повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској, повећањем употребе безбједносних појасева код возача и путника у возилу као и дјечијих ауто сједишта. Кампањом се жели утицати на промјену ставова према употреби сигурносних појасева и дјечијих ауто сједишта те преношење поруке истим колико је важно користити их.

Почетак кампање „НИТИ 1 НЕВЕЗАН ПОЈАС!“ биће озваничена данас конференцијом за медије  са почетком у 11:00 часова на паркингу код угоститељског објекта „Турист“ у Oпштини Лакташи.

Том приликом биће изведена вјежба симулације саобраћајне незгоде те уприличене активности на симулатору превртања возила као и на стрмој равани како би се  прказао значај везивања безбједносног појаса.

Наведеној конференцији присуствоваће министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, начелник Општине Лакташи Ранко Карапетровић, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић, генерални секретар Ауто-мото савеза Ранко Бабић као и  представници Министарства унутрашњих послова.

 

План кампање можете преузети овдје.

Радио-џинг можете преузети овдје.

Плакат можете преузети овдје.

Кампања ће се спроводити широм Републике Српске.

 

 

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab