Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Новица Крунић посјетио је Саобраћајни факултет Универзитета у Београду

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Новица Крунић посјетио је Саобраћајни факултет Универзитета у Београду

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Новица Крунић и Руководилац Одсјека за возаче, путеве и возила, др Милан Тешић јуче су посјетили Саобраћајни факултет у Београду и том приликом са деканом проф. др Небојшом Бојовићем, шефом Здружене катедре за безбедност саобраћаја и друмска возила проф. др Крстом Липовцем и проф. др Далибором Пешићем продеканом за научно-истраживачки рад, разговарали о пројектима који су у току, као и о будућим пројектима и активностима које ће допринијети унапређењу безбједности саобраћаја на подручју Републике Српске.

Том приликом, наглашен је допринос Саобраћајног факултета, посебно Здружене катедре за безбедност саобраћаја и друмска возила на организацији и припреми научних и стручних радова за међународну конференцију „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“, која се одржава крајем мјесеца октобра, а коју организује Министарство саобраћаја и веза и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске.

У другом дијелу састанка разговарало се о конференцији ТРА2020, која ће се одржати од 27-30. априла 2020. године у Хелсинкију, Финска. У оквиру поменуте конференције, организује се европско такмичење пројектних идеја младих истраживача из области које се односе на различите видове транспорта. Ово такмичење се организује од 2008. године и ове године је било пријављено 178 тема. Пројектна идеја тима на челу са др Миланом Тешићем, докторантом са Саобраћајног факултета, освојила је друго мјесто што представља огроман успјех и међународну промоцију како Саобраћајног факултета у Београду тако и Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и наравно Републике Српске. Додјела награда је планирана 27. априла 2020. у Хелсинкију.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab