У Требињу одржана сједница Савјета за безбједност саобраћаја Града Требиње

У Требињу одржана сједница Савјета за безбједност саобраћаја Града Требиње

У Требињу је 17. септембра 2020. године одржана сједница Савјета за безбједност саобраћаја Града Требиње на којој су поред чланова Савјета на челу са предсједником, Градоначелником Мирком Ћурићем били присутни и директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Новица Крунић са сарадницима.

Том приликом, Градоначелник Мирко Ћурић рекао је да ће у Требињу у наредном периоду бити постављена два стационарна радара за контролу брзине кретања возила, док ће у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Српске бити реализован заједнички пројекат безбједног прелаза преко улице код Основне школе „Вук Караџић“.

Ћурић је, након сједнице Савјета за безбједност саобраћаја поводом Европске седмице мобилности, истакао да ће Град и Агенција заједнички реализовати и провјеру неопходности постављања ‘лежећих полицајаца’ на ширем градском подручју.

„Имамо велики број захтјева за постављањем успоривача саобраћаја. Са стручним људима из Агенције ћемо обићи све локације и видјети гдје је то неопходно, јер више од 80 одсто возача поштује саобраћајне прописе“, навео је Ћурић.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Новица Крунић истакао је да је ово први у низу састанака који организује Агенција и то захваљујући кабинету предсједника Српске Жељке Цвијановић.

„Циљ нам је да кроз едукативне радионице дођемо од оних најмлађих који похађају вртић до ђака. Морамо да подигнемо свијест грађана да у саобраћају треба да се понашамо на начин да не угрозимо ни туђи, ни свој живот“, навео је Крунић.

Он је казао да је у 2019. години на путевима у Српској у саобраћајним незгодама погинуло 118 лица, наводећи да досадашњи показатељи говоре да ће у овој години тај број бити мањи.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab