У Требињу обиљежена Европска седмица мобилности

У Требињу обиљежена Европска седмица мобилности

У Требињу је 18. септембра 2020. године обиљежена Европска седмице мобилности, организовне су активности на дјечијем полигону, симулатору превртања и косој равни, с циљем упознавања најмлађих учесника у саобраћају о опасностима које вребају у саобраћају.

Обиљежавању је присуствовао и министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић, који је том приликом истакао да су овакви догађаји веома значајни, да се на полигону уче правилна вожња и правила у саобраћају, а да симулатор показује које су опасности усљед невезивања појаса.

Министар Поповић је рекао да је познато да стање безбједности у саобраћају у Републици Српској није на завидном нивоу, те да се ради на томе да се оно поправи. Он је указао да статистика говори да је тренд посљедњих година задовољавајући.

„Трудићемо се да ове године тај тренд такође иде узлазном путањом, односно ка смањењу броја погинулих и мислимо да ће тако и бити. Овакав приступ и приступ који ми гајимо у Министарству саобраћаја и веза посљедњих година мора дати дугорочно резултате, овдје се морају аплицирати сва она рјешења у Европи која су дала резултате“, изјавио је Поповић новинарима.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић указао је на важност да дјеца прије него што се почну кретати возилима и положе возачки испит, науче важност везивања појаса у аутомобилу.

Он је најавио да ће у наредном периоду у Требињу бити реализовани пројекти из безбједности саобраћаја уз подршку надлежних институција.

„Стационарни радари, обиљежавање пјешачких прелаза око школа биће приоритетно рјешавани, надамо се већ у току ове године“, рекао је Ћурић.

Новица Крунић из Агенције за безбједност саобраћаја истакао је да је циљ оваквих активности да се код најмлађих почне стварати саобраћајна култура како би се што безбједније понашали у саобраћају.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab