Министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић у посјети Агенцији за безбједност саобраћаја

Министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић у посјети Агенцији за безбједност саобраћаја

Дана 7.4.2021. године министар саобраћаја и веза Републике Српске, госп. Недељко Ћорић са сарадницима посјетио је Агенцију за безбједност саобраћаја Републике Српске.

Током састанка представљене су најзначајније активности на унапређењу безбједности саобраћаја које су реализоване од мјесеца јануара 2021. године, међу којима се издваја организација превентивне кампaње која је усмјерена на безбједност пјешака под слоганом „Буди видљив не буди фугура“, превентивна кампања која је усмјерена на безбједно учешће возача трактора под слоганом „Освјетлај образ домаћине, означи трактор жутим ротационим свјетлом“, те превентивна кампања која је усмјерена на безбједност свих учесника у зони пружних прелаза под слоганом „Опрезни пазе на пружне прелазе“. 

Даље, током састанка је наглашен значај одрживог система финансирања безбједности саобраћаја, који је посебно значајан за наставак свих планираних активности на унапређење безбједности саобраћаја.

Током састанка договорена је подршка у организацији 6. УН-ове седмице безбједности саобраћаја која се обиљежава од 17-23. маја, превентивне кампање која је усмјерена на употребу сигурносног појаса, као и обиљежавање 10. година рада Агенције за безбједност саобраћаја и 10. Међународне конференције „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“ која се планира одржати у мјесецу октобру, поштујући важеће епидемиолошке мјере.

Такође, усаглашен је заједнички наступ у припреми и пријави међународних пројеката из области безбједности саобраћаја, како би се институције Републике Српске афирмисале у међународним круговима, који се баве овом облашћу.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab