Потписан Уговор о суфинансирању пројеката из области безбједности саобраћаја

Потписан Уговор о суфинансирању пројеката из области безбједности саобраћаја

Уговор о суфинансирању шест пројеката у вези са безбједношћу саобраћаја, између Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и омладинских савјета јединица локалних самоуправа, омладинских организација и организација за младе, потписан је данас у Бањалуци. Агенција је 22. фебруара објавила јавни позив за суфинансирање пројеката, рок за достављање приједлога био је 31. март и у том року стигло је 15 пријава, а подржано је шест пројеката у укупном износу 20.140 КМ, док је максимални износ средстава по једном пројекту био 3.500 КМ.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић рекао је да је ово важна активност за све који се баве безбједношћу саобраћаја у Српској.

"Наш циљ је да и кроз овакве видове пројеката подстакнемо и да будемо што више доступни јавности, да скрећемо пажњу на битне теме које се дешавају у области безбједности саобраћаја", рекао је Ћорић новинарима у Бањалуци.

Он је захвалио свима који су учествовали у креирању пројеката и изразио увјерење да ће они постићи свој циљ - подизање свијести и безбједности саобраћаја на путевима у Српској.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Новица Крунић рекао је да су у Агенцији задовољни оџивом када је ријеч о кандидованим пројектима, као и њиховим квалитетом.

Крунић је нагласио да је ово пилот-пројекат који мора дати добре резултате.

Удружење "Радост" Бањалука је на првом мјесту са темом "Вежи појас за безбједну вожњу", други је "Концепт седам" Бањалука са темом "Млади и безбједни", трећи Градска организација Црвеног крста Бањалука чија је теме била "Волан у рукама - одговорност у глави".

На четвртом мјесту је "Цезар" Србац са темом "Бицикл вози, паркирај и природу сачувај", пети је Одред извиђача "Петар Кочић" из Брода са темом "Возим за здрав и безбједан живот", те на шестом мјесту Удружење за развој и унапређење, подршку заједнице Теслић са темом "Кад возиш паркирај телефон".

Представник Удружења "Радост" Милан Тешановић рекао је да циљ пројекта овог удружења да уз помоћ медијске кампање буде подигнута свијест свих учесника у саобраћају, те да истакну важност безбједности, посебно за најмлађе учеснике, односно дјецу до 12 година.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab