Одржана свечана академија на Саобраћајном факултету у Добоју

Одржана свечана академија на Саобраћајном факултету у Добоју

У оквиру манифестације “Дани безбједности саобраћаја”, министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић присуствовао је свечаној академији поводом Дана Саобраћајног факултета у Добоју Универзитета у Источном Сарајеву.

Влада Републике Српске, реализујући бројне пројекте, континуирано ради на подизању свијести о безбједности у саобраћају, изјавио је министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић.

Он је истакао да је Влада Српске на подручју Добоја реализовала низ пројеката с циљем побољшања саобраћајне инфраструктуре, те да су неки од њих у току, а неки ће тек започети. Између осталог, као значајне пројекте издвојио је градњу Коридора "5ц", те два кружна тока у Добоју.

Министар је најавио наставак помоћи и сарадњу Владе Републике Српске са овим факултетом, у жељи да се школују најбољи кадрови који ће одговорити потребама и захтјевима тржишта рада у Српској и земљама региона.

                                           

Декан Саобраћајног факултета у Добоју Зоран Ћургуз упозорио је на низак степен саобраћајне безбједности у Српској која је, према истраживањима, на нивоу Шведске из седамдесетих година прошлог вијека, наводећи да је охрабрујуће то што се ситуација поправља.

Резултати истраживања спроведеног прошле године указују на то да је проценат везивања појаса у Српској веома низак и он на задњем сједишту износи 29 одсто, на предњем 83 одсто, а на мјесту сувозача 81 одсто.

Замјеник градоначелника Добоја Владимир Марковић најавио је низ активности Градске управе с циљем побољшања безбједности дјеце школског узраста.

На свечаној академији поводом обиљежавања Дана Саобраћајног факултета у Добоју уручена су признања најбољим студентима и пензионисаним радницима факултета.

У оквиру свечане Академије, одржане су и презентације о процесу реструктурисања Жељезница Републике Српске и научно истраживачки рад о безбједности у друмском саобраћају.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab