Малишани из Лакташа са Фазонком учили основна правила безбједног учешћа у саобраћају

Малишани из Лакташа са Фазонком учили основна правила безбједног учешћа у саобраћају

ЛАКТАШИ – Малишани из вртића „Принцеза Катарина Карађорђевић“ из Лакташа у петак (10. септембар 2021.) су у кругу ове предшколске установе учили основна правила безбједног учешћа у саобраћају кроз интерактивну представу „Фазонкове саобраћајне чаролије“.

 

Дјечији аниматор Фазонко је дјеци на прихватљив указао на опасности које их вребају у саобраћају.

Клинцима и клинцезама су послије представе подијељене бојанке и сликовнице „Десет лекција које живот значе“, свејтлоодбојни привјесци и тракице, као и саобраћајно-образовни материјали прилагођени њиховом узрасту.

Ова кампања има за циљ подизање нивоа безбједности дјеце у саобраћају повећањем пажње возача у зонама школа, као и образовањем ученика, родитеља и наставника о правилном понашању дјеце у саобраћају.

Кампања „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас!“ трајаће до 30. септембра 2021. године и заједнички је спроводе Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство просвјете и културе РС, Министарство унутрашњих послова РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, АМС РС са 49 Ауто-мото друштава, друштвено одговорна компанија „Оптима група“ и локалне заједнице.

Поред наведене активности у ОШ „Младен Стојановић“ додјељена је награда Марији Пејчиновић  ученици VI разреда која је на конкурсу у склопу републичког саобраћајно – образовног такмичења „Дјеца у саобраћају 2021“ освојила треће мјесто за ликовни рад на тему „Прелазак пјешака преко коловоза“.

Награду су обезбједили Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто мото савез Републике Српске.

 

 

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab