„Недјеља дјетета“: Представа „Мирка“ учила основце о правилима понашања у саобраћају

„Недјеља дјетета“: Представа „Мирка“ учила основце о правилима понашања у саобраћају

Поводом „Недјеље дјетета“, у Дому омладине изведена је едукативна представа из области саобраћаја „Мирка“ којој су присуствовали ученици основних школа „Јован Цвијић“ и „Иво Андрић“.

Представу, која на мало другачији начин приказује основна правила понашања у саобраћају на путу од куће до школе, заједнички су организовали Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савез Републике Српске, Министарство саобраћаја и веза Републике Српске и Град Бања Лука.

 

-Град има добру сарадњу и више заједничких активности са Агенцијом за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савезом на едукацији наше дјеце у саобраћају, од којих је једна и ова едукативна представа – казала је савјетница градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало.

Говорећи о другим активностима поводом „Недјеље дјетета“, истакла је да је Град настојао да окупи све оне организације и институције које организују активности у Бањој Луци поводом овог значајног датума.

-Жеља је да под слоганом „Срећан ћеш бити свијете када усрећиш дијете“ ставимо фокус на суштинску примјену и поштовање права дјетета – рекла је она, истакавши да Град кроз обезбијеђене бесплатне уџбенике подржава образовање основаца, а да слиједи и значајна подршка за предшколско образовање у виду субвенција за боравак малишана у приватним вртићима.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Новица Крунић казао је да та агенција у оквиру „Недјеље дјетета“ ради на промоцији представе „Мирка“, која је од 2014. године до сада изведена преко 100 пута.

-Представа је за узраст ученика до четвртих разреда и даје одличне резултате. На интересантан и едукативан начин показује како да наши најмлађи буду у сваком моменту безбједни учесници у саобраћају – навео је он.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab