Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске узела учешће у првој регионалној конференцији „БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА У ЕРИ ДИГИТАЛИЗАЦИЈЕ“

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске узела учешће у првој регионалној конференцији „БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА У ЕРИ ДИГИТАЛИЗАЦИЈЕ“

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске узела је учешће у првој регионалној конференцији „БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА У ЕРИ ДИГИТАЛИЗАЦИЈЕ“ која се данас одржала у Београду а организатор конференције била је Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије.

Данас је Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије обиљежила 12. година рада, тим поводом уприличено је званично потписивање Декларације о заједничком спровођењу Глобалног плана Деценије акције за безбедности на путевима 2021-2030 од стране водећих субјеката безбедности саобраћаја из земаља региона. Ова Декларација је синоним за посвећеност на унапређењу безбедности саобраћаја и логичан је след догађаја, пошто је Генерална скупштина Уједињених нација прогласила Другу Деценију акције за безбедност на путевима у периоду од 2021. до 2030. године.

 

Декларацију су потписали Министар капиталних инвестиција Црне Горе, господин Младен Бојанић, Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, господин Новица Крунић, Председник Републичког савета за безбедност саобраћаја Републике Северне Македоније, госпођа Гордана Кожуваровска и Директор Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, господин Душко Пешић.

Директор Агенције за безбедност саобраћаја Душко Пешић упознао је све присутне о низу активности које Агенција за безбедност саобраћаја од свог оснивања реализује, какви су резултати тог рада, где је Србија данас у односу на земље окружења и шта Агенција планира у наредном периоду у циљу развијања безбедног понашања. У свом обраћању навео је да „Само заједно и уз заједничку подршку можемо направити безбеднији саобраћај за цео регион“.

Да подсетимо, Агенција за безбедност саобраћаја је 2015. године развила Интегрисану базу података која је јавно доступна и садржи податке о саобраћајним незгодама које су се догодиле на територији Републике Србије од 1997. године па све до данас. У бази податка, до сада, је унето 1.194.790 саобраћајних незгода. Захваљујући бази података Република Србија и Агенција за безбедност саобраћаја је препозната у региону, али и у свету као једна од водећих земаља у области дигитализације и доступности квалитетних података.

Агенција за безбедност саобраћаја жели да се захвали свим учесницима у саобраћају, институцијама и партнерима на одговорном понашању које допринос унапређењу стања система, као и да позове све грађане Републике Србије и земаља региона да заједнички испунимо циљеве који су дефинисани Глобалним планом Деценије акције за безбедности на путевима 2021-2030. године.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS