Свим бебама рођеним 01. јануар 2022. године Агенција поклања дјечије ауто сједиште

Свим бебама рођеним 01. јануар 2022. године Агенција поклања дјечије ауто сједиште

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске као један од субјеката безбједности саобраћаја врши стручне и друге послове који се односе на организовање и континуирано усавршавање система безбједности саобраћаја у Републици Српској као и подстицање, подршку и координацију рада свих субјеката у систему безбједности саобраћаја .

Безбједност у саобраћају је дио опште безбједности сваке земље а један од примарних циљева Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске јесте брига о безбједности дјеце у саобраћају. Да би дијете било безбједно у саобраћају неопходно је да се превози у лиценцираном дјечијем ауто сједишту.

Дјечија ауто сједишта представљају сигурносни систем који се поставља на сједишта аутомобила а намјењен је превозу дјеце од рођења до 12 година.

Постављање дјетета у заштитни систем је подједнако важно како на дугим тако и на кратким релацијама.

Да би дијете у сваком тренутку било безбједно потребно је да се увјек за вријеме превоза налазаи у заштитном систему (и када се превози до/од школе, вртића, продавнице итд.)

У складу са горе наведеним агенција за безбједност саобрачћаја Републике Српске донијела је одлуку да свим бебама које се роде 1. јануара 2022. године ( у периоду од 00.00 до 24.00 часа) поклони дјечије ауто сједиште.

Сва породилишта у Републици Српској су обавјештени о наведеној активности Агенције.

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске жели Вам срећне и безбједне празнике са жељом да нам се рађа што већи број дјеце. 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS