Уручена дјечија ауто сједишта за дјецу рођену 1. јануара

Уручена дјечија ауто сједишта за дјецу рођену 1. јануара

Представници Агенције за бјезбједност саобраћаја Републике Српске, уручили су данас ауто-сједништа за бебе са подручја Бањалуке рођене 1. јануара.

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске поклонила је 19 дјечијих ауто-сједишта за све бебе рођене 1. јануара 2022. године, широм Републике Српске.

"Одлучили смо да дарујемо дјечија ауто-сједишта за 19 беба рођених првог дана нове године у Републици Српској", рекао је директор Агенције Новица Крунић. Он је истакао да је циљ ове активности повећање безбједности најмлађих учесника у саобраћају.

"Прошле године проводили смо активности које су за резултат имале повећање процента везивања појаса, али смо дошли до података да се недовољно вежу најмлађи у ауто-сједиштима", рекао је Крунић новинарима. Крунић је навео да је у 2019. години само 38 одсто возача правилно возило дјецу у ауто-сједиштима, док је прошле године тај проценат био 46,8 одсто.

Он је навео да ће ауто-сједишта наредне седмице бити уручена и родитељима дјеце из других градова.

Прве ауто-сједалице отишле су најмлађим становницима Бањалуке, чији родитељи су изразили велику захвалност Агенцији.

Сматрам да би то требала бити учестала пракса, наравно у могућности министарства и других ресура наше државе, као једна подршка младима да оснивају породицу, да имају наравно дјецу. Ово је мени друго дијете, то је лијеп гест, наравно и са стране финансија јер то данас изискује велике трошкове - рекао је Љубиша Ковачевић, родитељ.

 

 

 

 

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS