У Лакташима одржано предавање за родитеље – додјељене дјечије аутосједалице

У Лакташима одржано предавање за родитеље – додјељене дјечије аутосједалице

Поводом кампање „Лако је појас везати“, данас је, у просторијама Градске управе Града Лакташи, одржано предавање за родитеље о правилном кориштењу аутосједалица, чиме се жели подићи свијест да аутосједалица не служи да се избјегне казна за њено некориштење, него прије свега да се заштите дјеца у саобраћају.

„Што се тиче индикатора које спроводимо, утврђено је да постотак кориштења аутосједалица није довољан и желимо да едукацијом родитеља превентирамо евентуалне незгоде дјеце у вожњи“, рекао је директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Младен Петровић.

Данашњој акцији присуствовао је и градоначелник Лакташа Мирослав Бојић, који је овом приликом нагласио колико Градска управа води рачуна о безбједности саобраћаја на подручју града, као и о сваком учеснику у саобраћају.

„Трудимо се да максимално улажемо у саобраћајну сигнализацију и спремни смо да одговоримо на сваки захтјев грађана када је безбједност у питању, а поготово када је ријеч о безбједности дјеце“, истакао је Бојић.

Он је нагласио да ће се у наредном периоду посебна пажња обратити на магистрални пут од Јакуповаца до Александровца, јер на том подручју постоје три школе и потребна је боља сигнализација која би возачима додатно скренула пажњу да смање брзину кретања.

Такође, данас је, наградном игром, уручено и шест аутосједалица носивости 0-36 килограма. Ову акцију проводе локалне заједнице, у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја, Министарством саобраћаја и веза, Министарством унутрашњих послова, Ауто-мото савезом Републике Српске, Радио телевизијом Републике Српске као медијским партнером и компанијом Витинка.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS