У Агенцији за државну управу одржан састанак на којем је представљен документ Политика медијске и информацијске писмености у Републици Српској за период 2023-2027. Година

У Агенцији за државну управу одржан састанак на којем је представљен документ Политика медијске и информацијске писмености у Републици Српској за период 2023-2027. Година

Министарство саобраћаја и веза организовало је данас, уз подршку Агенције за државну управу Републике Српске, састанак на којем је представљен документ Политика медијске и информацијске писмености у Републици Српској за период 2023-2027. година, као и обавезе које произилазе из истог.

Помоћник министра за поштански саобраћај, телекомуникације и европске интеграције Младен Ђурић је рекао да ће у наредном периоду бити потребно у све стратешке и законодавне оквире уврстити питања којима се бави медијска и информацијска писменост.

Велики број земаља спроводи националне политике медијске писмености и развија стратегије које треба да дају трајну подршку њиховим напорима за унапређење медијске и информацијске писмености.  У директивама и закључцима Европске комисије поред заштите од негативних садржаја, нагласак се ставља на оснаживање грађана и то прије свега рањивих група, дјеце, жена, старијих, лица са ивалидитетом и других.

„Провођење Политике медијске и информацијске писмености допринијеће унапређењу медијске и информацијске писмености код грађана Републике Српске, али и даљем развоју е-управе Републике Српске”, истакао је Ђурић.

Конкретне активности за спровођење предложених циљева и мјера биће дефинисане кроз средњорочне и годишње планове министарстава, републичких управа и управних организација, док се као координатор за  сарадњу са надлежним институцијама на пољу медијске и информацијске писмености одређује Министарство саобраћаја и веза.

Састанку су присуствовали представници министарстава у Влади Републике, републичких управа и републичких управних организација.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS