Гимназијалци се укључили у кампању „Стоп алкохолу на точковима“

Гимназијалци се укључили у кампању „Стоп алкохолу на точковима“

Чланови клуба „Буди мушко Бања Лука“ у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске 23. фебруара 2015. године у бањалучкој Гимназији реализовали су активност у склопу кампање „Стоп алкохолу на точковима“. Акција је била забавно-едукативног карактера, а подразумјевала је израду сценарија за фотографисање младих са промотивним материјалима и порукама кампање.

Неке од порука кампања су: „Буди мушко-преузми одговорност за воланом“, „Буди мушко-не допусти другу да вози пијан“, „Буди мушко-или пиј или вози“ ....

Ове поруке су креиране од стране младих људи. Циљ ових порука ја да на саркастичан начин скрену пажњу младима о штетним дејствима и посљедицама конзумирања алкохола током управљања моторним возилом. 

Чланови клуба „Буди мушко“ своје врђшњаке из бањалучке Гимназије упознали су са детаљима кампање.

Током акције користили су пијане наочаре („Drunk Busters“) које симулирају ефекте утицаја алкохола на људски организам: смањена опрезност, успорена реакција, збуњеност, сужавање видног поља и слично.

Ова акција је још једна у низу активности која се реализује кроз кампању „Стоп алкохолу на точковима“. Основни циљ оваквих активности да се млади информишу о штетном дејству и ризичним посљедицама злоупотребе алкохола током управљања моторним возилом.  

Фотографије о наведеној активности можете погледати у нашој фотогалерији.  


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab