Посјета Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију „др Мирослав Зотовић“ поводом „Дјечије недјеље“

Посјета Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију „др Мирослав Зотовић“ поводом „Дјечије недјеље“

„Дјечија недјеља“ обиљежава се сваке године у првој седмици мјесеца октобра и има за циљ упознати ширу јавност са потребама дјеце, њиховим психо-социјалним одрастањем у приближно једнаким условима.

Ове године Недјеља дјетета се обиљежила под слоганом ПОДРШКА ПОРОДИЦИ - НАЈБОЉА ПОДРШКА ДЈЕЦИ.

Ова манифестација је и скретање пажње и указивање на одговорност породице, државе, школе, здравствених, социјалних и других институција према дјеци.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић заједно са директором Агенције за безбједност саобраћаја Милијом Радовић и генералним секретаром Ауто-мото савеза Ранком Бабићем посјетили су јуче Завод за физикалну медицину и рехабилитацију „др Мирослав Зотовић“ и том приликом малишанима који се налазе на рехабилитацији уручили пригодне поклоне.

Наведена активност има за циљ да се укаже пажња дјеци која се налазе у Заводу, али и другима који имају могућност да пруже помоћ дјеци која су смјештена у оваквим установама.

Цијелом друштву треба скренути пажњу на страдања дјеце у саобраћају и  дјецу са потешкоћама у развоју, такође на прилагођавање инфраструктуре њиховим потребама, истакео је Министар. 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab