Успјешно одржанa IV међународнa научно-стручна конференција „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“

Успјешно одржанa IV међународнa научно-стручна конференција „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске 29. и 30. октобра 2015. године успјешно су организовали IV Међународну конференцију „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“. Конференција је одржан под покровитељством Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске у Бањој Луци (Конференцијскa сали Владе Републике Српске).

На наведеној конференцији учествовало је преко 230 стручњака из области безбједности саобраћаја, представника јединица локалне самоуправе, представника министарстава у Влади Републике Српске, Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Агенције за безбједност саобраћаја Републике Словеније, АМС Републике Српске, представника факултета и удружења грађана Републике Српске као и региона.

Конференцију је отворио Предсједник Народне скупштине Републике Српске, Недељко Чубриловић који је у уводном говору поздравио све присутне захвалио им се на великом одзиву, наводећи како је конференција организована у циљу континуираног стручног усавршавања и повећања спремности за обављањем повјерених задатака запослених у субјектима безбједности саобраћаја, сагледавања најновијих научних и стручних достигнућа у овој области, те размјене искустава у раду на унапређењу безбједности саобраћаја са земљама из региона.

Поред Предсједника Народне скупштине, присутне су поздравили и упутили им ријечи добродошлице Министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске, члан Савјета за безбједност саобраћаја Неђо Трнинић,  предсједник организационог одбора конференције, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић и члан програмског одбора, професор Саобраћајног факултета у Београду Милан Вујанић.

На конференцији презентовано је 53 стручна рада, а свим учесницима обезбјеђени су Зборници радова, ЦД-ови са комплетним материјалом везаним за конференцију, конференцијске торбе, флајер, блокчићи, фасцикле и оловке.

И ове године, као и предходних, додјељено је неколико заслужних признања.

Прво признање додјељено је предсједнику Народне скупштине Недељку Чубриловићу за допринос на унапређењу безбједности саобраћаја у Републици Српској.

Друго признање додјељено је друштвено одговорној компанији М:тел, док су треће признање подјелили три најбољa рангирана студентска рада овогодишње конференције.

Детаљан извјештај као и фотографије са одржане IV међународне конференције, моћи ће те погледати на нашој веб страници до краја седмице.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab