Представа „Мирка“ одушевила малишане ОШ „22.октобар“ у Сурчину

Представа „Мирка“ одушевила малишане ОШ „22.октобар“ у Сурчину

Образовно-забавна представа „Мирка“ која је реализована од стране Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, а у сарадњи са Ауто-мото савезом Републике Српске, јуче 23. новембра 2015. године посјетила је малишане ОШ „22.октобар“ у Сурчину, Република Србија.

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије у марту 2013. године потписале су Протокол о сарадњи међу двјема Агенцијама.

Сарадња двију Агенција резултирала је интерактивним представама „Пажљивко“ и „Мирка“, чији актери кроз игру и забаву уче дјецу о основним и безбједним правилима понашању у саобраћају.

Представу „Мирка“, дјеца ОШ „22.октобар“ у Сурчину са одушевљењем су прихватила усвојивши нека од основних правила понашања у саобраћају.

„Представа „Мирка“, као и представа „Пажљивко“ намјењена је млађим школским узрастима и идеја нам је да кроз овакве интерактивне представе укажемо дјеци на назначајнија правила о саобраћају да би дјеца кроз пјесму и игру савладала основна правила. Дјеца су са уживањем пратила данашњу представу“ рекао је Душко Пешић, представник Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије.

„Представа обухвата основне кораке које дјеца треба да знају као учесници у саобраћају. Представа је одлично прихваћена од стране дјеце, а у Републици Српској одиграна је у двадесетак општина и градова. Циљ нам је да представу „Мирка“ погледају сви малишани Републике Српске а ако би се указала прилика и што већи број малишана у Републици Србији и региону“, рекао је приликом посјете Миленко Џевер представник Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске.

По завршетку представе представници двију Агенција одржали су радни састанак на ком се разговарало о досадашњој сарадњи као и приједлозима заједничких активности за 2016. годину.

Дио атмосфер са јучерашње представе можете погледати на линку https://www.youtube.com/watch?v=Jm9gc05K_4g .

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab