У Републици Српској почела кампања "УСПОРИ! ТВОЈ ЖИВОТ И ДРУГИМА ЗНАЧИ“

У Републици Српској почела кампања

Како би се пренијела порука свим возачима колико је важно поштовати ограничење брзине кретања возила, данас у парку „Петар Кочић“ у Бањојлуци одржана је конференција за медије чиме је почела превентивна кампања под називом "УСПОРИ! ТВОЈ ЖИВОТ И ДРУГИМА ЗНАЧИ“. Кампања ће трајати до краја августа а има за циљ повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској, смањењем број возача који возе непрописном и неприлагођеном брзином.

Кампању проводе Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске, компанијa „Aуто Миловановић“ као стратешки партнер и Радио Телевизија Републике Српске као медијски покровитељ.

На конференцији за медије представници субјеката који проводе наведену кампању истакли су значај кампање наводећи да се до циља може доћи само мултидисциплинарним приступом, на првом мјесту едукацијом учесника у саобраћају те примјеном репресивних и превентивних мјера.

Реализацијом ове кампање очекује се повећање учесника који поштују ограничење брзине кретања, чиме би дошло до смањења броја настрадалих лица у саобраћајним незгодама и измјене у структури повреда (значајно смањење тежине повреда и мања смртност).

Компанија „Ауто Миловановић“ као стратешки партнер ове кампање данас је у парку „Петар Кочић“ организовала догађај за најмлађе (такмичење дјеце са аутићима), подјелу летака те пригодних поклона.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS