У Мркоњић Граду одржано предавање за дјецу о саобраћају

У Мркоњић Граду одржано предавање за дјецу о саобраћају

У просторијама Основне школе "Бранко Ћопић" у Бјелајцу код Мркоњић Града данас су представници Агенције за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза Републике Српске у оквиру превентивно-едукативне кампање под назвмо "Пажљиво на путу до школе" одржали предавање за дјецу с циљем повећања безбједности дјеце у саобраћају.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић подсјетио је да се кампања о безбједности дјеце одржава сваке године.

"Дјеца су нам највреднија и морамо их научити како правилно да учествују у саобраћају, а морамо и ове старије подсјетити да путеви у околини школе морају бити безбједни. Тамо гдје је потребно морају бити обиљежени пјешачки прелази, постављени лежећи полицајци и мора се контролисати брзина", рекао је Радовић и додао да кампања траје током цијеле године.

Он је подсјетио да је посљедњих пет година на путевима Републике Српске 18 дјеце погинуло у саобраћајним несрећама и да је око 195 тешко повријеђено.

"Морамо научити дјецу како правилно да учествују у саобраћају, гдје се смију играти, а гдје не, како правилно да прелазе улицу, а исто им тако морамо прилагодити околину и зону школе", истакао је Радовић.

Генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске Ранко Бабић рекао је да и Савез спроводи превентивне активности усмјерене према најмлађим учесницима у саобраћају. "Радимо то током цијеле године кроз низ активности, као што су саобраћајно-образовно такмичење дјеце, саобраћајно образовни полигон и школске саобраћајне патроле", наводи Бабић.

За дјецу је данашње предавање било изузетно занимљиво и корисно. "Научили смо како да прелазимо улицу, гдје да се играмо и гдје треба да возимо бицил, како нас не би ауто повриједило", рекла је ученица Милица Којић.

Малишанима су по завршетку подјељени пригодни поклончићи (мајице, распоредичасова, сликовнице, бојанке и едукативни леци.

 Акцију спроводе Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство просвјете и културе, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја Српске, Ауто-мото савез Српске, ауто-мото друштва и локалне заједнице.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS