Посјета ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Блатница, Општина Теслић

Посјета ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Блатница, Општина Теслић

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић и генерални секретар Ауто-мото савез Републике Српске Ранко Бабић присуствовали су данас превентивно-едукативним активностима, које су се одржале у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Блатници у Општини Теслић под називом „Пажљиво на путу до школе“.

Приликом дружења са ученицима министар Богданић рекао „Врло је важно да се едукују не само дјеца него и учитељи и родитељи, јер спасавање сваког живота, а посебног дјечијег најважнији је задатак свих нас. У случајевима када дође до саобраћајне несреће у којој дјеца буду повријеђена, то често оставља трајне посљедице због којих трпи цијела породица и то је највећа штета“,.​

Министар Богданић поручио је да је безбједност и здравље дјеце на првом мјесту и апеловао на родитеље и возаче да их заштите у саобраћају. Он је додао да повреде у саобраћају генеришу и трошкове лијечења, који нису занемариви.

Министар се захвалио Агенцији за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савезу РС који непрестано кроз своје акције упозоравају на озбиљност и важност одговорног понашања у саобраћају, а нарочито дјеце, која најчешће страдају у улози путника у возилу или као пјешаци.

"Морамо научити дјецу како правилно да учествују у саобраћају, гдје се смију играти, а гдје не, како правилно да прелазе улицу, а исто им тако морамо прилагодити околину и зону школе", истакао је Радовић.

Ауто- мото савез спроводи превентивне активности усмјерене према најмлађим учесницима у саобраћају. "Радимо то током цијеле године кроз низ активности, као што су саобраћајно-образовно такмичење дјеце, саобраћајно образовни полигон и школске саобраћајне патроле", навео је секретар Ауто-мото савеза Ранко Бабић.

Малишанима су по завршетку подјељени пригодни поклончићи (мајице, распоредичасова, сликовнице, бојанке и едукативни леци).


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS