Почела „Европска недјеље мобилности“

Почела „Европска недјеље мобилности“

Сваке године, па и ове године од 16 - 22. септембра обиљежава се Европска недјеља мобилности, ове године под слоганом „Паметна мобилност. Jака економија“. Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез, јединице локалне самоуправе као и други субјекти безбједности саобраћаја ће се придружити иницијативи „Паметна мобилност. Jака економија“ те наведену седмицу обиљежити у складу са могућностима.

У наведеној седмици биће обиљежен 21. септембар као „Европски дан без погинулих на путу“ и 22. септембар као „Дан без аутомобила“.

Кампања „Европски дан без погинулих на путу“ (EDWARD) подржана је од стране Eвропске комисије и има за циљ повећање нивоа безбједности саобраћаја у Европи.

Од појединца до националних влада, добротворних и приватних организација се тражи да дају „ОБЕЋАЊЕ“, да организују активности о подизању свести и да обиљеже наведени датум.

Кампања „Дан без аутомобила“ за циљ има промоцију здравог и квалитетнијег начина живота као и идеју мобилности становништва без загађења животне средине.

Промоцијом алтернативних начина превоза постиже се побољшање начина живота у урбаним срединама и подиже еколошка свијест становништва односно стварају се градови у служби грађана (тзв. хумани градови).

Летак кампање можете преузети  Овдје.

Плакат кампање можете преузети Овдје. 

Пројекат EDVARD можете преузети Овдје.

Обећање можете преузети Овдје.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS