У Републици Српској обиљежен „Дан без аутомобила“

У Републици Српској обиљежен „Дан без аутомобила“

Поводом „Европске недјеље мобилности“ данас је у бројним јединицама локалних самоуправа обиљежен је „Дан без аутомобила“ и тим поводом организоване су бројне активности. Наведене активности подржане су и од Министарства саобраћаја и веза, Министарства унутрашњих послова, Агенције за безбједност саобраћаја,Ауто-мото савез Републике Српске и бројних других субјеката.

У Лакташима су малишани из дјечијег вртића „Принцеза Катарина Карађорђевић“  на Тргу палих бораца учили основна правила безбједног учешћа у саобраћају. Они су заједно са бициклистима из клуба „МТБ Тима“ возили бицикле и прелазили раскрсницу на симулатору реалног саобраћаја прилагођеног дјеци предшколског и раношколског узраста који је поставило „Ауто-мото друштво Лакташи“.

Oпштина Градишка спровела је низ активности у сарадњи са бициклистима, Ауто-мото друштвом „Градишка“, предшколском установом „Лепа Радић“, еколошким секцијама, удружењем „Креативци Градишка“, КУД – ом „Коловит“,  плесним студиом „Данс степ“, „Ђиу-ђиц-самурај“, Клуб малог фудбала „Старс“, одбојкашка секција, коњички клуб „Посавко“.

Поводом „Дана без аутомобила“ испред Музеја савремене умјетности у Бањој Луци Ауто-мото савез поставио је полигон спретности. Најспретнијем учеснику додјељен је бицикл као награда.

„Дан без аутомобила“ подржали су и ученици Средње техничке школе.

У периоду од 17,30 до 19,30 часова биће обустављен саобраћаја а одржаће се и вожња бициклима за све заинтересоване.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS