У Србреници одржана представа „Мирка“

У Србреници одржана представа „Мирка“

За ученике нижих разреда „Прве основне школе“ у Сребреници и Основне школе „Коста Тодоровић“ из Скелана у сриједу (28. септембра) је изведена саобраћајно образовна представа „Мирка“ којој су присуствовали Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић и генерални секретар Ауто-мото савеза Ранко Бабић.

Након представе ђаци су на покретном полигону за обуку дјеце у саобраћају, постављеном на школском игралишту показали шта су научили на представи. Уз присуство инструктора и полиције ђаци су савладали правилно кретање бициклом на раскрсници на којој постоји семафор и како се прелази улица.

Том приликом Министар Трнинић истакео је „да је ријеч о превентивној акцији која се заједнички проводи у континуитету. Образовна представа за дјецу „Мирка“ приређује се с циљем да се дјеца упознају о саобраћајним прописима ради повећања њихове безбједности у саобраћају“. Он је оцијенио да су сребренички малишани добро прихватили представу у коју су се интерактивно укључили и показали знање. Дјеца цу показала теоретско знање а на полигону су проширила и практичким знањем које су стекла на покретном полигону“.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја напоменуо је да се представа приказује већ три године, да је представу погледало преко  5000 ученика, те да се овакав начин комуникације са ученицима показао веома успјешним.

Генерални секретар Ауто-мото савеза Ранко Бабић рекао је да свеке године у септембру почиње образовна кампања која траје цијеле године да би дјецу обучили како да се правилно понашају у саобраћају као пјешаци и бициклисти.  


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS