Успјешно одржанa V међународнa конференција „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“

Успјешно одржанa V међународнa  конференција „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске 27. и 28. октобра 2016. године успјешно су организовали V Међународну конференцију „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“. Конференција је одржана под покровитељством Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске у Бањој Луци (Конференцијска сала Владе Републике Српске).

На наведеној конференцији учествовало је преко 240 стручњака из области безбједности саобраћаја, представника јединица локалне самоуправе, представника министарстава у Влади Републике Српске, Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Агенције за безбједност саобраћаја Републике Словеније, АМС Рeпублике Српске, AMС Републике Србије, представника факултета и удружења грађана Републике Српске као и региона.

Конференцију је отворио Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић који је у уводном говору поздравио све присутне захвалио им се на великом одзиву, наводећи како је конференција организована у циљу континуираног стручног усавршавања и повећања спремности за обављањем повјерених задатака запослених у субјектима безбједности саобраћаја, сагледавања најновијих научних и стручних достигнућа у овој области, те размјене искустава у раду на унапређењу безбједности саобраћаја са земљама из региона.

Поред Министра саобраћаја и веза присутне су поздравили и упутили им ријечи добродошлице предсједник Савјета за безбједност саобраћаја Јасмин Комић и предсједник организационог одбора конференције, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић.

На конференцији су презентовани бројни радови а у зборнику је објављено  45 стручних радова, а свим учесницима обезбјеђени су Зборници радова, ЦД-ови са комплетним материјалом везаним за конференцију, конференцијске торбе, флајер, блокчићи, фасцикле и оловке.

 

И ове године, као и предходних, додјељено је неколико заслужних признања и захвалница.

Признања за истакнут рад на унапређењу безбједности саобраћаја и одличној сарадњи и координацији са Агенцијом за безбједност саобраћаја ове године додјељена су:

1.       Миленку Мићићу, Град Добој

2.       Мају Јерковићу, Општина Милићи и

3.       Синиши Ђекићу, Општина Дервента.

Признања су додјељена и за три најбоља рада у категорији „Студентски радови“. Ове године то су радови аутора:

1.       Ђорђа Петровића

2.       Дуње Радовић и Тарика Синановића

3.       Милене Симић, Младена Марина, Лазара Савковића и Миљана Лазаревића.

Подршку у раду и провођењу бројних активности Агенцији и осталим субјектима система безбједности саобраћаја пружиле су друштвено одговорне компаније и предузећа. Организациони одбор одлучио је да наведим компанијама и предузећима додјели захвалнице.

Захвалнице су додјељене:

  1. Агенцији за безбедост саобраћаја Републике Србије
  2. М:ТЕЛ компанији
  3. Компанији Ауто Миловановић Д.О.О
  4. MOLSON COORS компанији
  5. Асоцијацији за техничке прегледа 

 

У организацији ове и предходних конференција „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“ материјалну подршку су дали:

  1. MRG d.o.o
  2. Модел 5
  3. EIB Internacionale d.o.o

Након додјеле признања и захвалница, услиједила су пленарна излагања. Током пленарних излагања учесницима конференције обратили су се: Представник Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Игор Велов директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Словеније, Владо Бабич представник Града Љубљане, Матеј Мохарић представник Грађевинског факултета у Марибору, Крсто Липовац, Владан Тубић, Горан Марковић и Милан Вујанић представници Саобраћајног факултета у Београду.

Свечана вечера конференције одржана је у ресторану „Аквана“, Бања Лука.

Фотографије са конференције можете преузети у нашој фотогалерији.

 

 
© 2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab