У Станарима одржано предавање за пољопривреднике

У Станарима одржано предавање за пољопривреднике

У оквиру кампање „Освјетлај образ домаћине! Означи трактор ротационим свјетлом“ у понедјељак 27. марта 2017. године у Центру за културу у Општини Станари одржано је предавање за пољопривреднике из овог краја. Представници Агенције за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза присутне су упознали са законсим обавезама која су обавезна за ову категорију возила.

Након одржаног предавања присутним су подјељена жута ротациона свјетла, свјетлоодбојни прслуци и образовни материјал.

Миленко Џевер представник Агенције за безбједност саобраћаја истакао је да је циљна група наведене превентивне кампање возачи трактора, као и возачи осталих радних машина, те реализацијом наведене кампање очекује се веће поштовање прописа и повећан опрез возача трактора и осталих пољопривредних машина, како у раду на њиви и шуми, тако и на јавном путу, већи степен техничке исправности, веће кориштење ротационог свјетла приликом кретања на јавном путу, што представља и законску обавезу ове категорије возила.

Портпарол Центра јавне безбједности Добој Љерка Станимировић истакла је да на подручју Града Добоја и Општине Станари у 2016. години евидентиране четири саобраћајне незгоде од чега двије са лакше повреде и двије са материјалном штетом.

Командир Полицијске станице Станари Небојша Тешић подсјетио је на законске одредбе, те апеловао на возаче тракторе и возаче радних машина да се придржавају законских одредби како би се предуприједиле саобраћајне незгоде.

Предсједник Савјета за безбједност саобраћаја у Станарима Денис Стевановић рекао је да се у овој локалној заједници предузимају бројне активности на повећању безбједности у саобраћају, као и да је наведено предавање једна од бројних заједничких активности са Агенцијом за безбједност саобраћаја и ауто-мото савезом.

Предсједник Удружења „Пољопривредника“ Станари Михајло Гаврић напоменуо је да на подручју Станара регистровано више од 120 пољопривредних газдинстава, која посједује велики број пољопривредних машина. Те да им је циљ да обиљеже сва возила, да возила буду технички исправна.

Превентивна кампања „Освјетлај образ домаћине! Означи трактор ротационим свјетлом“ спроводи се на подручју Републике Српске од 15. марта до 10. априла 2017. године.

 

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab