Представа „Мирка“ нови циклус извођења започела у Власеници и Хан Пијеску

Представа „Мирка“ нови циклус извођења започела у Власеници и Хан Пијеску

Представа „Мирка“ нови циклус извођења у 2017. години започела у Власеници и Хан Пијеску. Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске у 2014. години припремила је и реализовала образовну представу, под називом „Мирка“, која доприноси унапређењу саобраћајног образовања и васпитања дјеце раног школског узраста. Представа „Мирка“ намјењена је дјеци основних школа, чији актери кроз игру и забаву уче дјецу о безбједном понашању у саобраћају.

И ове године као и претходних Агенција за безбједност саобраћаја  својим Планом активности за 2017. годину планирала је извођење наведене представе у бројним градовима и општинама широм Републике Српске како би што већи број малишана погледало наведену представу.

У уторак 28. марта у Центру за културу Општине Власеница представа је изведена пред малишанима основних школа ове општине. Преко 300 малишана имали су прилику да уживају у извођењу представе а такође и да науче нека основна правила понашања у саобраћају.

У Хан Пијеску 29. марта нешто мање малишана такође је уживало у извођењу представе „Мирке“.

По завршетку представе сви малишани су добили саобраћајни буквар као поклон од Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије.

Представници Агенције за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза Републике Српске посјету Општинама Власеници и Хан Пијеску искористили су како би са начелницима наведених општина одржали радне састанке, на којима се разговарало о стратешким питањима када је безбједност саобраћаја у локалној заједници у питању.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab