Потписан протокол о сарадњи између Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије

Потписан протокол о сарадњи између Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије

Дана 25. марта 2013. године у 11. 00 часова у просторијама Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије потписан је Протокол о сарадњи између Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске.

Циљ потписивања Протокола о сарадњи  двију Агенција је размјена искустава и знања у области безбједности саобраћаја, заједнички рад на едукацији и унапређењу знања и стручности запослених у овим институцијама, организовање заједничких семинара, округлих столова, симпозијума, покретање и реализовање заједничких пројеката и истраживања, заједнички рад на превентивно-промотивним акцијама, пружање стручне помоћи приликом пријема у међународне организације и други видови сарадње.

Протокол о сарадњи потписали су директор Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Стојадин Јовановић и директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, Милија Радовић. Том приликом директор Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Стојадин Јовановић изјавио је да му је драго што је дошло до потписивање Протокола о сарадњи између двију Агенција и да ће ова сарадња бити на обострану корист. Сарадња подразумјева унапређење безбједности саобраћаја на путевима Републике Србије и Републике Српске.

Директор Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске изјавио је да је Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије својим радом већ постала лидер у региону кад је у питању безбједност саобраћаја и да је сарадња са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије од изузетног значаја за Агенцију за безбједност саобраћаја Републике Српске.

Након потписивања Протокола представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске упознали су се са тренутним активностима у Сектору за планирање, развој и квалитет и Сектору за возаче Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије. 

 

 

 

 

 

 

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS