Oдржано школско републичко саобраћајно такмичење

Oдржано школско републичко саобраћајно такмичење

ТЕСЛИЋ - Екипа Основне школе (ОШ) "Свети Сава" из Брода побједник је финалног републичког саобраћајно-образовног такмичења ученика основних школа из Републике Српске (РС) под називом "Дјеца у саобраћају 2017", које је у организацији Ауто-мото савеза РС одржано јуче (четвртак 1. јун) и данас (петак, 2. јун) на спортским теренима у Бањи Врућици код Теслића.

У конкуренцији 38 тимова, друго мјесто заузела је екипа ОШ "Раде Маријанац" из Стројица код Шипова, док је треће мјесто припало екипи ОШ "Свети Сава" из Источног Новог Сарајева.

Најбоља у категорији дјевојчица била је Сара Дуроња из ОШ "Свети Сава" из Брода, док је прво мјесто у категорији дјечака заузео Огњен Гајић, ученик ОШ "Свети Сава" из Црњелова код Бијељине.

Такмичарка из ОШ "Свети Сава" из Источног Новог Сарајева Јована Јованчић освојила је друго мјесто у конкуренцији дјевојчица, а треће Сава Максимовић, ученица ОШ "Раде Маријанац" из Стројица.

У категорији дјечака, друго мјесто припало је Луки Костадиновићу, ученику ОШ "Свети Сава" из Брода, док је треће мјесто припало Драгану Милинковићу, ученику ОШ "Стефан Немања" из Горњих Драгаљеваца.

Побједницима на такмичењу уручене су вриједне награде (бицикли и таблети), као и најбољима на конкурсу за ликовне и литерарне радове за ученике друге тријаде основних школа на тему "Безбједност дјеце у саобраћају", који су расписали Републички педагошки завод, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и АМС РС.

Генерални секретар АМС РС Ранко Бабић оцијенио је изузетно успјешном манифестацију "Дјеца у саобраћају 2017", кроз коју је у припремној фази прошло скоро 3.000 ученика из 150 основних школа широм Републике Српске, а квалификациону 780 ђака.

"У Бањи Врућици код Теслића окупило се 38 екипа са 152 такмичара. Они су на теоретском испиту показали веома добро знање из области саобраћајних прописа, али и вјештине на практичном дијелу тестирања. Мале разлике су одлучивале између побједника и осталих учесника финалног такмичења - истакао је Бабић.

Према његовим ријечима, превентивна манифестација "Дјеца у саобраћају" има за циљ да се што школарци из свих крајева Српске што раније обуче да буду добри и одговорни учесници у саобраћају.

На такмичењу "Дјеца у саобраћају 2017" учествовало је 38 екипа састављених од четири ученика - два дјечака и двије дјевојчице, рођени 2005, 2006. или 2007. године (било којег датума).

Они су били најбољи на квалификационим испитима одржаним 22. априла, у конкуренцији 195 екипа са 780ученика из 150 основних школа широм Републике Српске.

Такмичење "Дјеца у саобраћају 2017" спроведено је у складу са Правилником саобраћајно-образовног такмичења ученика основне школе Републике Српске "Дјеца у саобраћају" и уврштено у Календар такмичења Републичког педагошког завода за 2016/2017. годину. (АМС РС)

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS