У Републици Српској почела кампања "УСПОРИ! ТВОЈ ЖИВОТ И ДРУГИМА ЗНАЧИ“

У Републици Српској почела кампања

Како би се пренијела порука свим возачима колико је важно поштовати ограничење брзине кретања возила, у Републици Српској се проводи превентивна кампања под слоганом "УСПОРИ! ТВОЈ ЖИВОТ И ДРУГИМА ЗНАЧИ“.

Почетак кампање озваничен је у петак 9. јуна 2017. године на Тргу Крајине у Бањој Луци. Компанија „Ауто Миловановић“ као стратешки партнер ове кампање у петак је на Тргу Крајине организовала догађај за најмлађе (за дјецу из вртића такмичење аутићима, цртање на паноима, ...) подјелу летака, промотивног материјала, те најбољима уручили поклоне.

"Кампања траје до краја августа, а пошто је брзина највећи узрок саобраћајних несрећа, порука је да треба успорити и тако сачувати свој и животе других учесника у саобраћају", рекао је новинарима директор Агенције за безбједност саобраћаја Српске Милија Радовић. 
Он је упозорио да је прошле године у Српској због неприлагођене брзине 65 лица изгубило живот.
"За првих пет мјесеци у Српској страдало је 25 лица мање него у истом периоду лани. Постоје помаци и уз подршку институција још више можемо смањити те бројке", навео је Радовић. 

Јелица Лубура из Ауто-мото савеза је истакла да мјерења брзине кретања возила на путевима у Српској показују да 36 одсто возача у насељима не поштује прописано ограничење брзине, а ван насеља чак 56 одсто."Треба предузимати активности да се смање просјечне брзине кретања возила на путевима и повећа безбједност у саобраћају", навела је Лубура.
Mирјана Миловановић, директор маркетинга фирме „Ауто Миловановић“ рекла је да већ другу годину заредом подржавају кампању. У кампањи ћемо преко дјеце да апелујемо на родитеље. Надам се да да ће ове године дјеца успјети да убиједе родитеље да возе по прописима“, рекла је Миловановићева. 

Шеф Одсјека за саобраћај у Градској управи Бањалука Славко Давидовић је истакао да Град активно подржава ову кампању.
Кампању проводе Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске, компанијa „Aуто Миловановић“ као стратешки партнер и Радио Телевизија Републике Српске као медијски покровитељ.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS