Сутра почиње кампања „ПРОСЛАВИ ОДГОВОРНО“ Ако мислиш пити, возач немој бити!

Сутра почиње кампања  „ПРОСЛАВИ ОДГОВОРНО“ Ако мислиш пити, возач немој бити!

Сутра прес конференцијом која ће се одржати у међународном прес центру хотелa Босна у Бањој Луци почеће превентивна кампања „ПРОСЛАВИ ОДГОВОРНО“ Ако мислиш пити, возач немој бити! Поводом почетка кампање у парку „Петар Кочић“ сутра са почетком у 10,00 часова биће уприличен низ активности: специјализовано возило пуштаће поруке које се односе на кампању, дјелиће се леци, плакати, мајице, те спроводити активности са "пијаним наочарима" (наиме, тзв. "пијане наочаре" представљају посебан тип наочара, које са одређеном технологијом симулира видно окружење лица које са налази у алкохолисаном стању).

Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Републичка управа за инспекцијске послове, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез, јединице локалне самоуправе, компанија „Molson Coors“ као стратешки партнер и Радио Телевизија Републике Српске као медијски покровитељ у периоду од 15. децембра 2017. године до 31. јануара 2018. године реализоваће превентивну кампању под називом ПРОСЛАВИ ОДГОВОРНО“ Ако мислиш пити, возач немој бити!

Кампања која ће трајати до 31. јануара 2018. године има за циљ повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској кроз смањење броја возача који у саобраћају учествују под дејством алкохола.

Као партнер наведеној кампањи подршку је пружила и друштвено одговорна компанија „Molson Coors“ желећи да допринесе повећању безбједности у саобраћају и одговорнијој конзумацији алкохола.

И ове године специјализовано оглашавајуће возило облијепљено порукама кампање обићи ће велики број локалних заједница при чему ће се пуштати радио џингл припремљен за ову кампању.

У свакој локалној заједници гдје се оглашавајуће возило буде задржавало реализоваће се догађај у сарадњи са локалним Савјетима за безбједност саобраћаја и Ауто-мото друштвима, те промотерима „Molson Coors“/Јелен компанијом (дјељење летака, плаката, мајица а са тзв. „пијаним начарама“ симулираће се вожња у пијаном стању. 

Возачи треба да знају

-          да алкохол слаби функционисање наших чула

-          алкохол успорава опажање битних појава у току вожње

-          алкохол слаби способност возача да безбједно управља возилом

Ако пијеш:

-          не управљај моторним возилом

-          замоли другу особу да те допрати до куће

-           користи јавни превоз или такси превоз

И да знате :

-          количина од 0,5 промила алкохола у крви повећава ризик од настанка саобраћајне незгоде за два пута

-          са 1,0 промила алкохола у крви ризик од настанка незгоде седмоструко је већи, а са 1,4 промила двадесет пута већи.

Материјали за наведену кампању:

План кампање можете погледати овдје.

Летак кампање можете преузети овдје.

Плакат кампање можете преузети овдје.

План кретања специјализованог оглашавајућег возила можете преузети овдје.

Радио џингл можете преузети овдје.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab