Општина Србац ускоро креће са израдом стратегије безбједности саобраћаја

Општина Србац ускоро креће са израдом стратегије безбједности саобраћаја

Општина Србац ће ускоро формирати Савјет за безбједност саобраћаја и кренути са израдом стратегије из ове области како би се у још већој мјери смањио број саобраћајних незгода на подручју ове општине. Ово је један од закључака са састанка начелника општине Србац Млађана Драгосављевића са директором Агенције за безбједност саобраћаја РС, Милијом Радовићем.

На састанку је анализирано стање у области безбједности саобраћаја на магистралним, регионалним и локалним путевима у србачкој општини са акцентом на већу сигурност дјеце као учесника у саобраћају.

„У јануару идуће године ћемо завршити израду детаљне анализе саобраћајних незгода у задње три године на путевима у србачкој општини гдје ћемо идентификовати ризична мјеста на којима се дешава највећи број незгода. Посебно ћемо анализирати да ли се ради о слетањима са коловозима или другим видовима незгода и предложити одређене мјере како би се поправило стање у овој области“, рекао је Радовић.

По његовим ријечима, Министарство унутрашњих послова располаже са три радара која могу мјерити брзину кретања возила без присуства полиције, а недавно је и Агенција за безбједност саобраћаја РС из средстава по основу осигурања набавила један дуал радар за потребе полиције који ће ових дана бити оперативан.

“Неки од тих радара су у протеклом периоду били постављени и на србачким путевима чиме се у значајној мјери утицало на возаче са овог подручја да не прекорачују дозвољену брзину”, рекао је Радовић.

Он додаје да је у току кампања под називом „Прослави одговорно-ако мислиш пити, возач немој бити“ којом се жели утицати на возаче да не сједају за волан под дејством алкохола како би на тај начин смањили ризик од саобраћајних незгода.

„Чињеница је да је ово период са доста прослава тако да возачи морају бити свјесни да не смију учествовати у саобраћају ако су под дејством алкохола“, истакао је Радовић.

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић је изразио наду да ће израда стратегије и формирање стручног тијела побољшати стање у области безбједности саобраћаја и додао да је у плану да општинска управа у идућој години аплицира на неке јавне позиве Агенције за безбједност саобраћаја како би се искористила одређена новчана средства за ове намјене.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab