Караван "Прослави одговорно" у Милићима

Караван

У оквиру кампање „Ако мислиш пити, возач немој бити!“, караван „Прослави одговорно“ 22.децембра 2017.године посјетио је Милиће. Тим поводом у сали за састанке у згради Општине Милићи одржан је радни састанак руководства општине и представника Општина Власеница и Сребреница, Агенције за безбједност саобраћаја РС, МУП-а, Ауто – мото друштава, Ауто – мото савеза РС, омладинског сектора и других заинтересованих страна.

Представници Агенције за безбједност саобраћаја у свом излагању предочили су основне ствари које би свака локална самоуправа требала да уради, како би се створио један системски приступ на унапређењу безбједности саобраћаја, а то су:

  • Анализа капацитета за управљањем безбједности саобраћаја на подручју јединица локалне самоуправе,
  • Преглед усвојених аката који се односе на безбједност саобраћаја,
  • Пријава на Јавни позив за суфинансирање пројеката из ове области и
  • Активно учешће и реализација превентивних активности.


Радован Вишковић, народни посланик и члан Савјета за безбједност саобраћаја општине Милићи у свом обраћању рекао је да је Влада РС на својој сједници донијела Одлуку да се у План за 2018.годину уврсти израда пројектне документације за изградњу брзе цесте Бијељина – Зворник – Милићи – Власеница – Соколац, а да је то нешто што се и прије пар година уградило у Просторни план РС.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић истакао је да су ови састанци од изузетног значаја, првенствено да би се видјело какви су планови када је у питању безбједност грађана у саобраћају, смањење броја саобраћајних незгода, идентификовање опасних мјеста, а све то у циљу интензивирања активности на подручју регије Бирач.

Начелник општине Милићи Момир Лазаревић, у свом обраћању нагласио је да је општина Милићи напредовала по питању доношења Одлука, да је израђена Стратегија за безбједност саобраћаја, формирана ставка у Буџету за безбједност саобраћаја, те да су се тиме стекли услови за кандидовање на Јавне позиве које суфинансира Агенција. Један од пројеката који ће бити реализован је израда хоризонталне и вертикалне сигнализације, као и обиљежавање свих насељених мјеста на подручју општине Милићи, а све у циљу повећања безбједности саобраћаја.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab