У Културном центру Градишка јуче је одржана дјечија представа „Мирка“

У Културном центру Градишка јуче је одржана дјечија представа „Мирка“

Малишани Општине Градишка јуче, 31.октобра 2018. године у културном центру су имали прилику да погледају извођење представе „Мирка“. Малишани су са уживањем пратили извођење представе те су активно узимали учешће приликом показивања неких од основних правила у саобраћају.

Наведену представу Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске припремила је и реализовала 2014. године. Представа доприноси унапређењу саобраћајног образовања и васпитања дјеце раног школског узраста.

Представа „Мирка“ намјењена је дјеци основних школа, чији актери кроз игру и забаву уче дјецу о безбједном понашању у саобраћају, изводи се у сарадњи са Ауто-мото савезом.

Глумци представе истакли су да свако ново извођење за њих представља право уживање, те се надају да малишани након одгледане представе науче основна правила саобраћаја. Истичу да дјеца знају доста тога о саобраћају што опет значи да учитељи с њима раде у редовној настави.

Представници Агенције за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза Републике Српске посјету Општини Градишка искористили су како би са службеницима општине који раде на пословима безбједности саобраћаја разговарали о стратешким питањима када је у питању безбједност саобраћаја у локалној заједници.

По завршетку представе дјеца су добила бојанке и сликовнице „Пјешке без грешке са Мирком и другарима“.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab