Обиљежена Међународна седмица безбједности саобраћаја

Обиљежена Међународна седмица безбједности саобраћаја

У периоду од 06. до 12. маја 2013. године УН обиљежиле су другу Глобалну седмицу безбједности саобраћаја на путевима која је ове године посвећена безбједности пјешака. Република Српска ове године придружила се другим земљама широм свијета у обиљежавању друге Међународне седмице безбједности саобраћаја. Под слоганом „Сви смо ми пјешаци“ централна манифестација обиљежавања одржана је у петак 10.05.2013. године у Бањој Луци шетњом улицом Краља Pетра I Карађорђевића представника Владе Републике Српске, Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, републичких органа и градске управе са дјецом из бањалучких вртића и основниих школа.

На Тргу Крајине дијељен је промотивни матријал, док су дјеца своју креативности показала цртајући по тргу.

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске поводом обиљежавања Међународне седмице безбједности у саобраћају од 06. до 12. маја, додјелили су захвалнице новинарима који су својим радом допринијели промоцији безбједности саобраћаја, инфорнисању и едукацији грађана о значају одговорног понашања у саобраћају.

Обиљежавању Међународне седмице безбједности у саобраћају придружиле су се и неке од јединица локалне самоуправе.

Међународна недјеља безбједности у саобраћају која се у свијету обиљежава од 6. до 12. маја, први пут је обиљежена у Републици Српској и БиХ.

По завршетку централне манифестације обиљежавања, у просторијама Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске одржана је IV сједница Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab