Бројним дубичким основцима приказана “Мирка”

Бројним дубичким основцима приказана “Мирка”

Едукативна представа „Мирка“ која доприноси унапређењу саобраћајног образовања и васпитања дјеце раног школског узраста данас је одржана у нашој општини у организацији Министарства саобраћаја и веза, Агенције за безбједност саобраћаја и Општине Козарска Дубица .

Представа је приказана у Спортској дворани,а присуствовало је око 480 ученика од првог до трећег разреда из дубичких основних школа Вук Стефановић Караџић,Свети Сава и Мајка Кнежопољка.

Милка Дубравац из Агенције за безбједност саобраћаја подсјетила је да је ова представа у Козарској Дубици играна прије три године с циљем да најмлађи учесници у саобраћају стекну правилне саобраћајне навике.

„Ово је пројекат који  је настао 2014.године,намијењен дјеци првог,другог и трећег разреда основне школе, а показује основна правила о томе како дјеца треба да се понашају у саобраћају“,рекла је Дубравац.

Она је додала да су са представом обишли све локалне заједнице наше земље,те да сваке три године се поново врате на исту локацију како би о саобраћајним правилима учили нове генерације.

„ До сада је 15 хиљада дјеце погледало представу,врло је занимљива, а при томе образовна.Траје око 40 минута,у њој играју Кристина и Лазар Шиканић,професионални глумци.Након представе,дјеци поклонимо бојанке и сликовнице које су обезбиједили организатори“,изјавила је Дубравац.

Начелник општинског Одјељења за стамбено-комуналне послове Даријан Бабић истакао је да су ова едукативна предавања веома значајна за малишане јер се школе увијек налазе у близини прометних саобраћајница.

„Сматрам да је ово јако битна активност како би се дјеца упознала са основама саобраћаја и тиме побољшала њихова безбједност.Битно је да од малих ногу стекну ова знања која ће им свако послије требати током живота“,казао је Бабић.

Он је подсјетио да је додатна саобраћајна сигнализација постављена у Книнској улици, као и на Транзиту гдје заначајан број школске дјеце прелази саобраћајницу, а ови послови су урађени у сарадњи са предузећем Путеви РС.

А родитељи дјецу понашању у саобраћају,скрећући им пажњу на опрезност у првом реду, почињу да уче од најранијих дана,потврдиле су нам ученице основне школе из Кнежице, Катарина Остојић и Ана Ећим.

Представа Мирка данас ће бити одиграна и за основце у Новом Граду, а током године обићи ће и друге општине и градове наше земље.

РТВ Козарска Дубица


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab