Сутра, 13. јуна 2019. године у Републици Српској почиње кампања: „НИТИ 1 БРЗА ВОЖЊА!“

Сутра, 13. јуна 2019. године у Републици Српској почиње кампања:  „НИТИ 1 БРЗА ВОЖЊА!“

Брзина је један од основних фактора ризика у саобраћају. Веће брзине кретања возила доводе до већих ударних брзина, а самим тим и до тежих повреда. Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савез Републике Српске, компанијa „Aуто Миловановић“ као стратешки партнера и Радио Телевизија Републике Српске као медијски пaртнер и ове године као и претходних у периоду од 13. јуна до 31. августа 2019. године проводе превентивну кампању под називом „НИТИ 1 БРЗА ВОЖЊА!“.

Циљ провођења превентивне кампање НИТИ 1 БРЗА ВОЖЊА!“ је повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској, смањењем број возача који возе непрописном или неприлагођеном брзином.

Кампањом се жели утицати на промјену ставова о важности и значају ограничења брзине и преношење поруке учесницима у саобраћају колико је важно поштовати ограничење брзине кретања.

Реализацијом ове кампање очекује се повећање учесника који поштују ограничење брзине кретања, чиме би дошло до смањења броја настрадалих лица у саобраћајним незгодама и измјене у структури повреда (значајно смањење тежине повреда и мања смртност).

Кампања почиње 13. јуна 2019. године на Тргу Крајине у Бањој Луци са почетком у 11,00 часова. Том приликом биће организоване разне активности, представљен план кампање и дјељен промотивни материјал. Прес конференција за медије ће се одржати у 11:30 часова.

Наведеној конференцији присуствоваће представници наведених субјеката који ће провести кампању.

Поред конференције за медије, у периоду од 11,00 до 13,00 h, на Тргу Крајине као стратешки партнер кампање компанијa „Aуто Миловановић“ организоваће активности за најмлађе (такмичење дјеце са аутићима, цртање, писање порука), подјелу летака те пригодних поклона.

Ученици Техничке школе из Бања Луке испробаће симулатор превртања возила који ће бити постављен на Тргу Крајине. Поред симулатора превртања возила, на Тргу ће бити постављено возило ватрогасне службе као и полицијско возило.

Детаљан план кампање можете погледати овдје.

Радио-џингл можете преузети овдје.

Видео телоп можете преузети овдје.

Плакат можете преузети овдје.

Летак можете преузети овдје.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab