У Добоју одржан радни састанак на тему безбједност саобраћаја у Граду Добоју

У  Добоју одржан радни састанак на тему безбједност саобраћаја у Граду Добоју

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић одржао je радни састанак са Градоначелником Добоја Борисом Јеринићем и предсједником градске скупштине Сањом Вулић. Тема састанка је била стање безбједности саобраћаја на територији Града Добоја, као и активности које ће градска управа да спроводи у наредном периоду.

Добој - Осам лица погинуло је у саобраћајним несрећама на подручју добојске Полицијске управе током првих шест мјесеци ове године, рекао је данас директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић.

Радовић је навео да је на подручју ове управе током прошле године погинуло укупно 28 лица, што је за седам више него 2017. године када је евидентиран 21 смртни случај.

Он је истакао да ти показатељи и нису лоши у односу на друге полицијске управе, али да укупно стање безбједности саобраћаја на нивоу Српске није задовољавајуће, упркос бројним акцијама које предузимају сви субјекти - Министарство унутрашњих послова Српске, Министарство саобраћаја Српске и Агенција за безбједност саобраћаја.

"Љетни период због повећаног броја возила узрокује пуно посла и проблема како да саобраћај буде безбједан", изјавио је Радовић новинарима у Добоју, гдје је са представницима локалне власти разговарао о унапређењу безбједности у саобраћају.

Радовић је навео да безбједност не може бити подигнута на виши ниво без активног учешћа јединица локалне самоуправе.

"Данас смо у Добоју договорили низ активности - од формирања савјета за безбједност у саобраћају града Добоја, до могућности пријаве на конкурсе за суфинасирање пројеката из безбједности саобраћаја које сваке године расписује Агенција за безбједност саобраћаја", рекао је Радовић и додао да ће наредни конкурс бити расписан за десетак дана.

Он је рекао да је циљ тих конкурса унапређење безбједности дјеце у саобраћају путем елабората безбједности школа, уређење зона и прилаза школама, као и начина на који дјеца долазе на наставу.

Радовић је најавио да ће до краја године у Добоју бити организовани Дани безбједности саобраћаја.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић навео је да је ова локална заједница пред почетак нове школске године акценат ставила на безбједност најмлађих и додао да је у току постављање неопходне сигнализације.

Јеринић је рекао да су на подручју Добоја евидентирана четири критична улаза у град која ће у наредном периоду бити ријешена у сарадњи са "Путевима Републике Српске".


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab