Кампања „Кад возиш не телефонирај“

Кампања „Кад возиш не телефонирај“

У периоду од 03. јуна до 10. јуна 2013. године Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Ауто мото савез Републике Српске, и јединице локалне самоуправе провешће медијску кампању под називом „КАД ВОЗИШ НЕ ТЕЛЕФОНИРАЈ“

Мобилни телефони су у широкој употреби код свих категорија становништва. Све више времена се проводи у аутомобилу па је присутна и употреба мобилног телефона од стране возача у току вожње.

Истраживања везано за утицај употребе мобилног показују да приликом употребе мобилног телефона мождана активност везана за вожњу опада за 37 %. Способност управљања возилом се погоршава у смислу:
  • одржавање правца,
  • одржавање прилагођене брзине,
  • одржавање одстојања,
  • праћење кретања пјешака,
  • праћење кретања других возила.
Слање или примање поруке скреће поглед возача са пута за просјечно 4,6sek. Крећући се брзином од 50km/h возило за то вријеме пређе око 64m.

Основни циљ кампање „КАД ВОЗИШ НЕ ТЕЛЕФОНИРАЈ“ је повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској, смањењем употребе мобилних телефона од стране возача у вожњи. 
 
Кампањом се жели утицати на промјену ставова према употреби мобилног телефона у вожњи указивањем на опасности које са собом носи употреба мобилног телефона.

Детаљан план кампање „КАД ВОЗИШ НЕ ТЕЛЕФОНИРАЈ“ можете погледати овдје.

Летак (.pdf) „КАД ВОЗИШ НЕ ТЕЛЕФОНИРАЈ“ можете преузети овдjе.

©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab