Почетак кампање „УСПОРИ, ЖИВОТ ЈЕ НАЈВАЖНИЈИ“

Почетак кампање „УСПОРИ, ЖИВОТ ЈЕ НАЈВАЖНИЈИ“

У периоду од 05. јула до 15. јула 2013. године Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савез Републике Српске, ЈП „Путеви Републике Српске“, ЈП „Аутопутеви Републике Српске“ и јединице локалне самоуправе провешће медијску кампању под називом „Успори, живот је најважнији".

Најчешћи узрок настанка саобраћајних незгода на путевима Републике Српске су непрописна и неприлагођена брзина.

Брзина је узрок 50% саобраћајних незгода са смртно страдалим и тешко повријеђеним лицима.

Медијска кампања има за циљ да скрене возачима путничких аутомобила, теретних возила, аутобуса и мотоцикала на значај прилагођене брзине и придржавање ограничења постављеним саобраћајним знаком.

Возач је дужан да брзину кретања возила прилагоди особинама и стању пута, видљивости прегледности, атмосферским приликама, стању возила и терета, густини саобраћаја, саобраћајним знацима и другим саобраћајним условима, тако да возило може благовремено да се заустави пред сваком препреком коју под наведеним условима може да предвиди.

Реализацијом медијске кампање УСПОРИ, ЖИВОТ ЈЕ НАЈВАЖНИЈИочекује се смањење броја саобраћајних незгода, броја настрадалих у саобраћајним незгодама, а самим тим повећање безбједности саобраћаја у Републици Српској.

 План кампање "Успори, живот је најважнији" можете погледати Овдје.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS