ЗАШТИТА ДЈЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ Општина Шамац подијелила аутосједалице за 76 беба рођених у овој години

ЗАШТИТА ДЈЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ Општина Шамац подијелила аутосједалице за 76 беба рођених у овој години

Општина Шамац је, у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја РС, реализовала пројекат „Побољшајмо безбједност дјеце у саобраћају“ и подијелила 76 аутосједалица родитељима дјеце која су рођена у 2020. години, а настањена на подручју општине Шамац.

Вриједност аутосједалица је 9.000 КМ које су финанисрали по пола Општина Шамац и Агенција.

Аутосједалице су подијељене у скупштинској сали општине Шамац у двије групе уз поштовање свих мјера, а због пандемије корона вируса.

– Кроз пројекат „Побољшајмо безбједност дјеце у саобраћају“ спојили смо  двије корисне ствари. С једне стране, сигуран сам да ћемо побољшати безбједност дјеце у саобраћају, а с друге стране на наше већ постојеће мјере подршке младим брачним паровима и породицама са више дјеце дајемо подршку у оквиру мјера пронаталитетне политике. Желимо да бар мало дамо подршку и смањимо трошкове које имају родитељи – каже начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић.

Милићевић је рекао новинарима да је општина Шамац у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја РС прошле године кандидовала пројекат „Стратегија безбједности саобраћаја на подручју општине Шамац од 2020. до 2029 године“.

Он додаје да ће наставити сарадњу са Агенцијом, те подсјетио да је општини Шамац, осим овог пројекта, одобрен још један пројекат, а ради се о изради идејног рјешења за прилаз испред основне школе у Шамцу, који је у току.

Никола Торбица, представник Агенције за безбједност саобраћаја РС, је истакао да Агенција сваке године расписује јавни позив за суфинанисирање пројеката јединицама локалне самоуправе и све јединице локалне самоуправе у Републици Српској могу да аплицирају.

– Општина Шамац је једна од првих општина која је ишла са пројектном идејом око набавке дјечијих аутосједалица. Надамо се да ће дјеца бити безбједнија у саобраћају и да ће овај пројекат знатно олакшати финансијски трошак родитеља – каже Торбица.

Он је напоменуо да је општина Шамац у претходном периоду усвојила све документе и направила сва радна тијела за безбједност саобраћаја која они бодују кроз саму оцјену пројеката на који се аплицира, те се нада да ће општина Шамац наставити оваквим темпом, гдје ће бити још много квалитетних пројеката.

Милана Станковић из Обудовца, мајка десетомјесечне дјевојчице Ане, захвалила се и истакла да ће они као родитељи водити рачуна о безбједности у саобраћају, те да је овај поклон у сваком случају добро дошао.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS