Почиње кампања "Буди видљив, не буди фигура"

Почиње кампања

Субјекти безбједости саобраћаја у Републици Српској у периоду од 18. фебруара до 31. марта 2021. године провешће превентивну кампању "БУДИ ВИДЉИВ, НЕ БУДИ ФИГУРА".

Кампања има за циљ да укаже пјешацима на опасности којима су изложени приликом кретања коловозом у ноћним условима вожње, како се кретати правилно, као и да возачима и лицима која се превозе у возилу укаже на потребу кориштења свјетлодобојног прслука приликом напуштања возила на јавном путу. Основна порука кампање јесте: видљивост пјешака. Камапањом се утиче и на ставове возача везано за кретање путним дионицама гдје се могу очекивати пјешаци, да смање брзину кретања и повећају опрез. Такође, циљ кампање је указати возачима колико је битно да стакла на возилу буду чиста и да фарови буду исправно подешени и чисти.

Реализацијом активности "БУДИ ВИДЉИВ, НЕ БУДИ ФИГУРА", очекује се повећан опрез свих пјешака у саобраћају, а посебно старијих лица и повећање њихове уочљивости од стране возача у ноћним условима вожње. Такође, реализацијом кампање очекује се повећан опрез возача приликом вожње у насељу и кроз приградска насеља, као и већа техничка исправност уређаја за освјетљавање пута.

Кампање ће почети у четвртак, 18. фебруар 2021. година, у 10,00 часова у дворишту Основне школе „Мирослав Антић“ у бањолучком приградском насељу Бистрица подјелом сликовница и бојанки „Десет лекција које живот значе“, разгледница, свјетлоодбојних привјесака и других саобраћајно-образовних материјала ученицима ове школе.

Кампања је подржана и од друштвено одговорног предузећа „Поште Српске“.

 

План кампање можете погледати овдје.

Летак кампање можете погледати овдје.

Радио џингл можете преузети овдје.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS