САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Министарство саобраћаја и веза, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез Републике Српске организоваће у недјељу (22. септембра), поводом обиљежавања Међународног дана без аутомобила, шетњу од Трга Крајине у Бања Луци, према Народном позоришту Републике Српске и парку Младен Стојановић, са почетком у 11 часова.

Позивамо све грађане да се укључе у глобалну кампању Европске недјеље мобилности која траје од 16-22. септембра и да се на Дан без аутомобила прикључе акцији и одазову шетњи.

У оквиру обиљежавања Међународног дана без аутомобила предвиђен је низ активности на Тргу Крајине у Бања Луци, гдје ће грађани бити информисани о значају коришћења различитих видова превоза, као и пјешачења, а с циљем побољшања начина живота у урбаним срединама и подизања еколошке свијести становништва.Европска недјеља мобилности је годишња кампања за одрживи транспорт, чији је циљ промоција алтернативних начина превоза.

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске учествује у кампањи промовишући коришћење јавног превоза као алтернативу вожњи аутомобилом.

Летак за кампању можете погледати овдје.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab